Cestovina je jedlo vyrobené z nekysnutého cesta pomocou múky, vody alebo vajec. Každý si ich môže pripraviť podľa vlastnej chuti, no ak vás nič nenapadá prinášame vám inšpiráciu.
Na dnes sme pre Vás pripravili:
Halušky so syrom bambino
Už vyše 40 rokov je dostať na našom trhu syr v červenom črievku s výraznou chuťou. Nie je to len pochúťka na rožok, dá sa použiť aj na prípravu obeda.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g polohrubej múky, 3-4 dcl vlažnej vody, 1 ČL soli, 1 vajce, 2 ks syra Bambino, 200 g údenej slaniny,
Príprava receptu:
Z múky, vody, soli a vajíčka vypracujeme vláčne cesto. Pomocou haluškárne rozotierame cesto do vriacej vody. Premiešame a po vyplávaní na povrch vyberieme do misy. Vytlačíme syr, pridáme opraženú slaninu a dobre premiešame.
Kolienka s hubami
Hlad je najlepší kuchár a ak potrebujete navariť rýchlo, cestoviny sú tým pravým jedlom.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g kolienok, 400 g hlivy ustricovej, 50 g masla, 100 ml mlieka, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava receptu:
Kolienka uvaríme, scedíme a prepláchneme studenou vodou. Hlivu očistíme, nakrájame a udusíme na masle. Keď je hliva mäkká, pridáme kolienka, vajíčka ktoré sme rozšľahali v mlieku, soľ, mleté čierne korenie a miešame do zhustnutia. Podávame posypané strúhaným syrom.
Lasagne s kuracím mäsom
Týmto receptom určite potešíme milovníkov cestovín. Príprava je rýchla a nenáročná.
Suroviny pre 4 osoby:
400 g kuracích pŕs, 8 plátkov lasagne, 1 kyslá smotana, soľ, 1 vajce, 1 konzerva kukurice, 200 g tvrdého syra, 400 g paradajkovej omáčky, olej,
Príprava receptu:
Lasagne zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť. Mäso nakrájame na rezance, osolíme a orestujeme na oleji. Zmiešame vajce, smotanu, paradajkovú omáčku. Do zapekacej misy uložíme polovicu lasagní, kuracie mäso, kukuricu bez nálevu, nastrúhaný syr, polovicu nálevu a prikryjeme druhou časťou lasagní. Zalejeme druhou polovicou zálievky a pečieme asi 30 minút pri 180°C.
Šunkovo-smotanové špagety
Synonymom talianskej kuchyne sú špagety. Dajú sa pripraviť na toľko spôsobov, že by ste ich mohli jesť takmer každý deň.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík špagiet, 1 cibuľu, 30 dkg šunky, 1 sladkú smotanu, 20 dkg tvrdého syra, 2 vajíčka, olej, 2 kocky syrokrému,
Príprava receptu:
Špagety uvaríme podľa návodu. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a nakrájanú šunku. Pridáme syrokrém, nastrúhaný syr, prilejeme smotanu a nakoniec rozšľahané vajíčka. Chvíľu povaríme a premiešame so špagetami.
Špirálky s brokolicou
Vieme, že receptov kde hlavnou ingredienciou je brokolica je veľa, no aj tak sme sa rozhodli, že pridáme aj tento.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík špirál, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 malú brokolicu, 1 balenie tofu, 100 g syru na strúhanie, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, olej,
Príprava receptu:
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rozobratú brokolicu, na kocky nakrájané tofu, soľ, mleté korenie, karí korenie a spolu všetko udusíme. Medzi tým si uvaríme cestoviny podľa návodu. Všetko spolu premiešame, dochutíme a posypeme strúhaným syrom.
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies