BRATISLAVA – Celý týždeň ste si mohli pochutiť na jedlách s príchuťou mora, nebude tomu inak ani v nedeľu. Posledné chorvátske recepty.
Chorvátska rybacia polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 paradajky, 600 g očistenej ryby, 100 ml bieleho vína, 1 cibuľu, 1 hlavičku cesnaku,1 bobkový list, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, olivový olej,
Príprava receptu:
Paradajky sparíme, očistíme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca, v ktorom sme si opražili cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme bobkový list, soľ, korenie, zalejme vodou (asi 1,5 litra) a privedieme do varu. Vložíme rybacie kúsky, prilejeme víno a varíme pod pokrievkou kým sa nezačne mäso oddeľovať od kostí. Potom vypneme a necháme ešte 10 minút pod pokrievkou.
Hovädzie mäso po dalmátsky.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g hovädzieho zadného mäsa, 4-5 strúčikov cesnaku, kôru z jedného citrónu, hladkú múku na obaľovanie, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, vývar,
Príprava receptu:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Naklepeme, osolíme, okoreníme z oboch strán, obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené plátky mäsa preložíme do hrnca, posypeme nakrájaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zalejeme výpekom, pridáme vývar a udusíme do mäkka. Dochutíme soľou a korením. Podávame so zemiakmi, alebo s cestovinami.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies