Chvíle hrôzy českej rodiny v Chorvátsku: Chlapca odniesol na more vietor, záchranári boli bezmocní

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 16:00 • 2 min
Chvíle hrôzy českej rodiny v Chorvátsku: Chlapca odniesol na more vietor, záchranári boli bezmocní

ZADAR - Chvíle plné desu zažil v pondelok neplnoletý Čech, ktorý sa na dovolenke v Chorvátsku vydal na more na paddleboarde. Po chvíli ho totiž začal od brehu unášať silný vietor. Jeho rodina privolala na pomoc políciu, záchranu ale komplikovali nepriaznivé podmienky. Mladíka dostali na breh až po pol hodine, oznámila chorvátska polícia na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Maloletého Čecha na paddleboarde začal unášať na more silný vietor blízko ostrova Ošljak. Jeho rodina zavolala políciu, ktorá sa ihneď vydala na miesto, ako uviedla na svojich stránkach.

Služobné plavidlo sa vydalo na pomoc zo zadarského prístavu Gaženice, záchranu však komplikoval silný vietor. Dôležitá bola každá minúta, uviedli policajti. Kvôli nepriaznivým podmienkam sa im napokon chlapca podarilo dopraviť na breh až po pol hodine.

Podľa zasahujúcich policajtov bol mladík podchladený a vystrašený. Vytiahli ho spolu s paddleboardom na palubu a pomohli mu dostať sa do bezpečia. Po príchode do zadarského prístavu ho previezla sanitka do nemocnice.

Chorvátske záchranné služby v pondelok tiež pátrali po skupine štyroch Čechov, ktorí sa stratili v horách. Po celodennom pátraní ich našiel vrtuľník vyčerpaných a dehydratovaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Zadarska-policija.gov.hr, Foto: PU zadarska
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies