BRATISLAVA - Tradičná cibuľačka zahreje a zasýti.
Suroviny:
5 ks stredné zemiaky, 2 PL bravčová masť, 3 ks cibuľa, 2 PL hladká múka, 1 hrsť petržlenová vňať, podľa chuti soľ, majorán, sladká paprika
Mrvenica:
6 PL polohrubá múka, 1 ks vajce,trochu vody, 1 štipka soľ
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si v panvici pripravíme zápražku: na masti necháme osmažiť nadrobno pokrájanú cibuľku do sklovita. Potom cibuľku zaprášime múkou, ktorú zmiešali s mletou paprikou a za stáleho miešania ďalej pražíme. Nakoniec zalejeme vodou a vymiešame zápražku, tak aby sme nemali žiadne hrudky. Zápražku vlejeme k uvareným zemiakom a polievku opäť privedieme k varu. Necháme bublať na miernom ohni cca 20 minút. Kým sa polievka varí pripravíme si mrvenicu: múku, vajce, soľ a trochu vody v miske spracujeme na tuhé cesto, ktoré následne postrúhame alebo natrháme na menšie kúsky. Pred koncom varenia polievky ju ešte podľa chuti dosolíme, pridáme sušený majorán, mrvenicu a všetko spolu povaríme ešte asi 2 minúty. Polievku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a krajcom čerstvého chlebíka.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies