Čile zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 7,4 +VIDEO

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 10:37 • 2 min
Čile zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 7,4 +VIDEO

SANTIAGO - Sever Čile vo štvrtok zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 7,4. Potvrdilo to Európske stredomorské seizmologické centrum aj Geologická služba Spojených štátov. Informácie o zranených ani škodách zatiaľ nie sú známe.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov sa nachádzalo 265 kilometrov východne od pobrežného mesta Antofagasta v hĺbke 126 kilometrov, približne 80 kilometrov od hraníc Čile s Argentínou a necelých 32 kilometrov od hraníc s Bolíviou.

Čilská národná služba pre prevenciu a reakciu na katastrofy (SENAPRED) doplnila, že toto zemetrasenie nepredstavuje žiadne riziko vzniku vĺn cunami. Bezprostredne neboli hlásené žiadne škody.

Čile sa nachádza na tichomorskom Ohnivom kruhu - oblúku intenzívnej seizmickej aktivity, ktorý sa tiahne od Nového Zélandu cez juhovýchodnú Áziu, Japonsko, Aleuty a pozdĺž západného pobrežia amerického kontinentu. Čile patrí medzi seizmicky najaktívnejšie krajiny na svete.

V roku 2010 zemetrasenie s magnitúdou 8,8 vyvolalo vlnu cunami, ktorá zmietla celé dediny na juhu a v strede krajiny, pričom zahynulo približne 520 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: X / IEC-180 CONTROL STGO
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies