Čína: Čo je za masívnym naštartovaním výroby?

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 10:13 • 2 min
Čína: Čo je za masívnym naštartovaním výroby?

PEKING - Aktivita v čínskom výrobnom sektore rástla v máji najrýchlejším tempom za posledné dva roky. Stalo sa tak vďaka oživeniu výroby a objednávok, najmä v menších firmách. S informáciou prišla agentúra Reuters odvolávajúca sa na prieskum spoločnosti Caixin.

slovakia

left justify in out

Index nákupných manažérov (PMI) z čínskeho výrobného sektora sa podľa údajov spoločnosti v máji zvýšil na 51,7 bodu z aprílovej hodnoty 51,4 bodu. Udržal sa tak nad hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles aktivity v odvetví od jej rastu.
 
Produkcia rástla najrýchlejším tempom od júna 2022. Podporil ju prílev nových objednávok, najmä na domácom trhu. Vývozné objednávky na druhej strane spomalili rast po tom, ako v apríli zaznamenali 41-mesačné maximum. Nálada výrobcov sa celkovo zlepšila, pričom respondenti uviedli, že očakávajú zrýchlenie rastu doma aj v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Caixin, Ilustračné foto: Freepik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies