Čína je nevyhnutný partner pre hospodársky rast Brazílie, tvrdí brazílsky prezident Lula

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 19:17 • 2 min
Čína je nevyhnutný partner pre hospodársky rast Brazílie, tvrdí brazílsky prezident Lula

BRAZÍLIA - Čína hrá zásadnú úlohu v ekonomickom raste Brazílie a Brazília dúfa, že vytvorí "nové strategické partnerstvo" medzi oboma krajinami, uviedol v pondelok brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí so zahraničnými korešpondentmi Lula odpovedal na otázku Xinhua vyhlásením, že má v úmysle hľadať „nekonečne blízky“ vzťah s Čínou.

Čínsky hospodársky rast za posledných 40 rokov bol pozoruhodný a Brazília sa má veľa čo učiť z čínskych rozvojových skúseností, povedal a dodal, že Čína je základným partnerom pre brazílsky vedecký a technologický rozvoj.

Brazílsky líder uviedol, že sa po prvý raz zúčastní ako hosť na fóre ázijsko-pacifickej hospodárskej spolupráce, ktoré sa bude konať v novembri v Lime v Peru, kde plánuje s čínskymi predstaviteľmi prediskutovať možnosť, aby sa Brazília pripojila k iniciatíve Belt and Road.

"Chcem vedieť... na akej pozícii budeme hrať, pretože nechceme byť hráčmi na lavičke, chceme byť v základnej zostave," povedal Lula.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Bloomberg / Ton Molina
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies