Čínsky prezident Si Ťin-pching zdôrazňuje sci-tech modernizáciu a inováciu

NETKY.SK • 24 Jún 2024, 16:15 • 2 min
Čínsky prezident Si Ťin-pching zdôrazňuje sci-tech modernizáciu a inováciu

PEKING - Čínsky prezident Si Ťin-pching v pondelok zdôraznil dôležitosť modernizácie a inovácií sci-tech pri presadzovaní čínskej modernizácie a vysokokvalitného rozvoja.

slovakia

left justify in out

Xi, tiež generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Číny a predseda Ústrednej vojenskej komisie, odovzdal najvyššie čínske ocenenie v oblasti sci-tech a uviedol to na stretnutí, na ktorom sa spojila národná konferencia sci-tech a konferencia národných cien za vedu a techniku, a tiež valné zhromaždenia členov Čínskej akadémie vied (CAS) a Čínskej akadémie inžinierstva (CAE).

Xi odovzdal medaily a certifikáty za najlepšie sci-tech ocenenie krajiny Li Derenovi, akademikovi CAS a CAE z Wuhanskej univerzity, a Xue Qikunovi, akademikovi CAS z univerzity Tsinghua. Potom si s oboma vedcami potriasol rukou a zablahoželal.

Xi a ďalší vedúci predstavitelia strán a štátov spolu s dvoma víťazmi najvyššej sci-tech ceny odovzdali certifikáty ďalším oceneným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: NBC News / Getty Images / Bloomberg / Michele Spatari
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies