COLDPLAY vydali očakávaný desiaty album s názvom Moon Music!

NETKY.SK • 4 Október 2024, 18:11 • 5 min
COLDPLAY vydali očakávaný desiaty album s názvom Moon Music!

Fanúšikovia sa konečne dočkali! Skupina COLDPLAY vydala nový album Moon Music, ktorý produkoval Max Martin. Novinka obsahuje augustový singel WE PRAY, júnový singel feelslikeimfallinginlove, ktorý bol dvakrát nominovaný na MTV VMAs a dosiahol prvé miesto v britskom airplay rebríčku. COLDPLAY označujú za najlepšiu koncertnú kapelu na svete, jej turné Music Of The Spheres, sa začalo v marci 2022 a predali na ňom vyše 10 miliónov vstupeniek.

slovakia

left justify in out

Desiatu štúdiovú platňu COLDPLAY koprodukoval podobne ako predchádzajúcu The Music Of The Spheres švédsky producent Max Martin. Skupine spolupráca s ním na albume z roku 2021 vyniesla nomináciu na Grammy za skladbu My Universe, ktorá sa okrem iného stala prvou pesničkou britskej skupiny debutujúcou na vrchole americkej Billboard Hot 100 v histórii. Skladba, v ktorej hosťujú kórejskí BTS, bola zároveň prvým singlom COLDPLAY na najvyššej priečke anglického rebríčka od roku 2008, keď podobne uspeli s piesňou Viva La Vida.

Tretím singlom nového albumu Moon Music je skladba All My Love, ktorá vychádza spolu s albumom. Videoklip k nej nakrútili v karaoke bare v Las Vegas.

Spevák kapely Chris Martin nedávno zverejnil video, v ktorom poskytol svoj pohľad na album: 

Myslím si, že tento album je reakciou na boj so všetkými konfliktmi vo vnútri seba samého a tiež na konflikty zvonka. Ide vlastne  o to, aká by mohla byť tá najlepšia odpoveď. Myslím si, že Moon Music sa snaží povedať, že možno láska je tou najlepšou odpoveďou."

Nový album mal svetovú premiéru v pondelok v podniku Moon Saloon v mestečku Moon v americkom štáte Wisconsin. Kapela oslávi vydanie albumu vystúpením v sobotňajšej show Saturday Night Live.

V súlade s priekopníckymi opatreniami, COLDPLAY pre udržateľnosť na ich aktuálnom svetovom turné, ktoré doteraz znížilo emisie CO 2 e o 59 % v porovnaní s ich predchádzajúcim turné, vyvinuli veľké úsilie, aby boli fyzické verzie Moon Music z pokiaľ možno čo najšetrnejších materiálov. Ide tak o prvý album na svete, ktorý vyšiel ako 140g EcoRecord rPET LP, pričom každá kópia je vyrobená z 9 recyklovaných PET fliaš. Navyše kapela spolupracovala s dlhoročnými partnermi z The Ocean Cleanup na vytvorení ďalšieho formátu: LP v edícii Notebook. rPET pre túto edíciu obsahuje 70 % plastu z riek, zachyteného organizáciou The Ocean Cleanup z rieky Rio Las Vacas v Guatemale. Štandardné CD edície Moon Music budú prvými na svete, ktoré vyjdú na EcoCD, vytvorenom z 90% recyklovaného polykarbonátu pochádzajúceho z komunálneho odpadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Anna Lee Webres
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies