Colníci zaistili falzifikáty značky Adidas! škodu vyčíslili na 40 000 eur

NETKY.SK • 5 September 2024, 17:49 • 2 min
Colníci zaistili falzifikáty značky Adidas! škodu vyčíslili na 40 000 eur

TRNAVA - Tovar, ktorý napodobňuje originálne výrobky môže byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením pre zdravie spotrebiteľa nebezpečný.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava zaistili 120 párov športovej obuvi, pri ktorej vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky Adidas. Majiteľ ich ponúkal na predaj v obchode v Dunajskej Strede.

Ozbrojení príslušníci finančnej správy z Veľkého Medera, počas kontroly dodržiavania predpisov o duševnom vlastníctve, odhalili v jednej z predajní v Dunajskej Strede 120 párov športovej obuvi, pri ktorej vzniklo podozrenie z falšovania ochrannej známky Adidas.

Vzhľadom na ich celkové vyhotovenie, materiál a predajnú cenu, nadobudla hliadka podozrenie, že ide o napodobeniny. Svoje podozrenie bezodkladne oznámili aj zástupcovi majiteľa ochrannej známky, ktorý potvrdil, že ide o falšovaný tovar.

Škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov na trhu ako originálnych výrobkov, bola predbežne vyčíslená na takmer 40 000 eur.

Tovar, ktorý napodobňuje originálne výrobky môže byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením pre zdravie spotrebiteľa nebezpečný. Na európskom trhu je stále veľa podnikateľov, ktorí nerešpektujú pojem duševné vlastníctvo a v snahe zarobiť predávajú tovar, ktorý nespĺňa podmienky stanovené legislatívou EÚ pre uvedenie tovaru do voľného obehu.

   

Osobám, ktoré sa nezákonným spôsobom chcú obohacovať na známych značkách okrem zničenia tovaru hrozí aj trestné stíhanie a pokuta od colného úradu až do výšky 67 000 eur. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Colný úrad Trnava, Foto: Colný úrad Trnava
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies