Pripravujeme halušky nie len ako prílohu k jedlu. Ak patríte medzi milovníkov cukety určite neodoláte týmto lahodným haluškám.
Potrebné suroviny: 300 g cukety, 1 vajce, múka podľa potreby (cca 100 g), soľ, 125 g bryndza, 1 PL kyslá smotana alebo biely neochutený jogurt, slanina alebo sušená šunka alebo opečená cibuľka
Príprava receptu: Cuketu nastrúhame najemno. Ďalej je postup rovnaký ako u klasických halušiek - pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame cestíčko nie príliš tuhé. Hádžeme do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch minútku povaríme a vyberieme von a premiešame s bryndzou a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou. Ak je bryndza príliš tuhá, rozmiešame ju s kyslou smotanou alebo jogurtom a troškou vody v ktorej sa varili halušky.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies