Dánske školy sa rozhodli posunúť začiatok vyučovania: Menej smútku, depresií, stresu, únavy a lepšie sústredenie!

NETKY.SK • 10 August 2024, 09:05 • 2 min
Dánske školy sa rozhodli posunúť začiatok vyučovania: Menej smútku, depresií, stresu, únavy a lepšie sústredenie!

KODAŇ - Vyučovanie sa pritom neskončí neskoro popoludní.

slovakia

left justify in out

Dánske školy sa rozhodli začať s vyučovaním neskôr ráno, aby sa študenti mohli vyspať. Podľa dánskych expertov na verejné zdravie 60 percent 15-ročných detí spí menej ako odporúčaných osem až desať hodín denne.

Niekedy môže byť na vine používanie elektroniky, ale nemusí to tak byť vždy. Keď vám večer o 10.00 h povedia, že ešte nie sú unavení, môže to byť aj pravda. Majú totiž iný cirkadiánny rytmus ako dospelí. Hovoria to odborníci, podľa ktorých to školský systém nezohľadňoval.

Po dvojročnom skúšaní sa preto 20 škôl rozhodlo posunúť vyučovanie napríklad na 9.00 h, píše server Euronews. Úrady tak chcú predísť pocitom smútku, problémom so sústredením aj rozvoju stresu a depresií.

Aby sa vyučovanie nekončilo neskoro popoludní a deťom zostal voľný čas na pohyb, niektoré predmety vyučujú dvaja učitelia naraz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Euronews, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies