Debut v repre a úspechy v Poľsku! O bývalom hráčovi Slovana či AS Trenčín je počuť čoraz viac

NETKY.SK • 3 Október 2024, 15:15 • 2 min
Debut v repre a úspechy v Poľsku! O bývalom hráčovi Slovana či AS Trenčín je počuť čoraz viac

Samuel Kozlovský, talentovaný slovenský obranca, si po úspešnej sezóne v AS Trenčín otvoril novú kapitolu svojej kariéry. Po tom, čo sa stal neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy trenčianskeho tímu, sa mu naskytla príležitosť presadiť sa za hranicami Slovenska. Jeho úspešná sezóna nezostala nepovšimnutá a Kozlovský dostal čoskoro odmenu za výkony v podobe prvého zahraničného angažmánu v poľskom klube Widzew Lodž, ako aj debutu reprezentačnom drese.

slovakia

left justify in out

Počas svojej tretej sezóny v AS Trenčín prežil Kozlovský azda najlepší rok vo svojej doterajšej kariére. Stal sa pevným členom základnej zostavy a v poslednom ročníku Niké ligy odohral až 31 súťažných zápasov, v ktorých sa mu podarilo trikrát skórovať. Jeho dynamické výkony a defenzívna spoľahlivosť vyvolali záujem zahraničných skautov, čo viedlo k prestupu do tradičného poľského klubu Widzew Lodž, štvornásobného majstra Poľska.

"Vďaka za tento prestup rozhodne patrí aj Trenčínu. Nielen za to, že akceptoval ponuku, ale aj za obdobie, v ktorom sa Samo stal jedným z najlepších ľavých bekov v lige. Tento prestup vnímame ako veľký posun vpred, je to pre nás ďalšia výzva," skonštatoval Andrej Augustín, licencovaný FIFA agent, ktorý stál za prestupom Kozlovského.

Okrem prestupu do poľskej Ekstraklasy sa Kozlovský môže pochváliť aj ďalším veľkým úspechom, premiérovým povolaním do seniorského tímu slovenskej reprezentácie. V minulosti reprezentoval Slovensko v mládežníckych výberoch od kategórie U17 až po U21, kde nastupoval proti hviezdam ako Kai Havertz či Matthijs de Ligt.

Debut za Slovenskú reprezentáciu si pripísal počas septembrového zrazu, keď v Košickej futbalovej aréne nastúpil v zápase C skupiny Ligy Národov proti Azerbajdžanu. Slovenský sokoli zvíťazili 2:0, Kozlovský na trávnik putoval v závere duelu, čím si splnil sen o zápase v reprezentáčnom áčku. Teraz je pripravený talón štartov v národnom drese obohacovať o nové skúsenosti po Milana Škriniara či Stanislava Lobotku. 

Kozlovský za obrazovkami nevynechá jediný duel Slovana v Lige Majstrov, kde slovenský majster nastúpil proti Celticu Glasgowi či Manchesteru City. “Keďže som v Slovane hrával, vždy mu budem fandiť. To, že sa dostal tak ďaleko je obrovský úspech, ktorý pomôže slovenskému futbalu a motivuje deti, aby sa venovali tomuto športu a rovnako, aby na sebe pracovali. Aj oni sa raz môžu stretnúť na ihrisku s hráčmi ako je Haaland. Verím, že sa Slovanu podarí uhrať niekoľko bodov s najlepšími tímami Európy,” konštatoval Kozlovský.

Talentovaného Slováka v zostave nevychenal tréner Mysliwiec počas posledného piatku v súboji s Lechiou Gdaňsk, s ktorou Widzew remizoval 1:1. Kozlovský odohral celý zápas, nastúpil do ôsmeho ligového stretnutia v novom ročníku Ekstraklasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Samuel Kozlovský, zdroj foto: Samuel Kozlovský
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies