Detaily prípadu úmrtia Čecha v Bulharsku: Telo si všimlo hrajúce sa dieťa, úrady oznámili príčinu

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 15:34 • 2 min
Detaily prípadu úmrtia Čecha v Bulharsku: Telo si všimlo hrajúce sa dieťa, úrady oznámili príčinu

Príčinou smrti 66-ročného českého turistu na bulharskej pláži mohol byť podľa tamojších úradov infarkt, žiadne známky násilia sa na jeho tele nenašli. Prípadnému kolapsu nahrávali aj horúčavy, ktoré na mieste v osudový deň panovali. Bezvládneho tela si ako prvé všimlo hrajúce sa dieťa, uviedli bulharské médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia polície citovanej webom televízie Daik News neboli na tele 66-ročného českého občana nájdené známky násilnej smrti. Bližšie detaily príčiny úmrtia prinesú závery nariadenej pitvy.

Muž trávil v Bulharsku dovolenku s manželkou a dcérou. Keď sa šiel v sobotu kúpať do mora, došlo k problému a jeho telo prúdy zaniesli asi 500 metrov ďaleko od miesta, kde do vody vstupoval, napísal bulharský web Telegraph. Bezvládne telo si následne ako prvé všimlo hrajúce sa dieťa.

Telo ležalo po vyplavení na pláži cez 70 minút. Miestni policajti situáciu podľa svedka, ktorý hovoril pre Blesk.cz , nebrali vážne a laxne k prípadu pristupovali aj záchranári.  "Po celý týždeň je na pláži červená vlajka a na severnej pláži sa plavčík hľadal ako ihla v kope sena," popísal. Dodal, že cez mŕtveho muža si dokonca mali deti hádzať loptou.

Úmrtie Čecha v nedeľu potvrdilo ministerstvo zahraničných vecí.

"Bohužiaľ môžeme potvrdiť, že došlo pri letovisku Primorsko na severnej pláži k úmrtiu českého občana, ktorý tu trávil dovolenku s cestovnou kanceláriou. Naše konzulárne konateľstvo v Burgase je v kontakte s bulharskými úradmi. S ohľadom na rodinu nebudeme poskytovať ďalšie informácie," konštatovala hovorkyňa rezortu Mariana Wernerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: blesk.cz, cnn.irima.cz, Foto: flagman.bg
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies