Devils triumfovali v Prahe: Tatar aj Nemec spokojní! + VIDEO Bitky

NETKY.SK • 7 Október 2024, 11:29 • 2 min
Devils triumfovali v Prahe: Tatar aj Nemec spokojní! + VIDEO Bitky

Praha – Seamus Casey strelil svoj prvý gól v NHL, Jack Hughes pridal dve asistencie a New Jersey Devils porazili Buffalo Sabres 3:1 v rámci NHL Global Series 2024 v O2 Aréne. Devils tak vyhrali oba víkendové zápasy (4:1 v piatok, 3:1 v sobotu) a Sabres nezískali ani bod.

slovakia

left justify in out

 

Buffalo si z Prahy odnieslo aj niekoľko zranení. Traja z ich dvanástich najlepších útočníkov utrpeli zranenia – JJ Peterka v sobotu utrpel otras mozgu po strete s obrancom Devils Brendenom Dillonom, a Zach Benson s Nicolasom Aube-Kubelom nehrali v sobotu pre zranenia v dolnej časti tela.

Je to dôležité,“ povedal Paul Cotter, ktorý strelil víťazný gól. „Sezóna sa práve začína, ale ku koncu môže rozhodovať každý bod. Tieto výhry sa rátajú a vždy je skvelé vrátiť sa domov s dvoma víťazstvami.“ Casey, ktorý odohral len svoj druhý zápas v NHL, strelil vyrovnávajúci gól v čase 11:59 v presilovke, čím zmenil stav na 1:1. „Celý tento týždeň bol úžasný,“ povedal 20-ročný obranca. „Chlapci ma skvele privítali a bolo úžasné získať dve víťazstvá hneď na začiatku sezóny.

Tage Thompson strelil jediný gól Sabres, keď dostal Buffalo do vedenia 1:0 v druhej tretine. „Prvých 40 minút sme hrali dobre,“ povedal Thompson. „V tretej tretine sme urobili niekoľko chýb, ktoré oni využili.“

Čo sa týka našich chlapcov, Tomáš Tatar opäť nastúpil na krídle útočnej formácie spolu s kapitánom Nicom Hischierom a Dawsonom Mercerom, pričom tentoraz hrali ako prvá lajna. Tatar sa dostal aj do dvoch šancí. Náš druhý Slovák Šimon Nemec hral v tretej obrannej dvojici s nováčikom Seamusom Caseym.

Bolo to dnes vyrovnanejšie ako včera, ale som rád, že sme zvíťazili. Nebolo to ľahké, ale napokon sme to zlomili. Ja som mal viac defenzívnych úloh, som radšej v inej pozícii, ale viem, že mi to pomôže,“ zhodnotil obranca New Jersey Šimon Nemec.

Tatar taktiež pridal: „Bolo to úplne super, od momentu, keď sme prišli do Prahy, stmelili kolektív a napokon vyhrali oba zápasy a získali štyri body. Podali sme skvelý tímový výkon, sme nesmierne šťastní.

Ondřej Palát z Devils, rodák z Frýdku-Místku, v zápase nehral, pretože sa vrátil do USA kvôli narodeniu druhého dieťaťa. Česko však malo zástupcu a to v tíme Sabres, kde sa predstavil mladík Jiří Kulich. Úvodné buly Kulicha a Hischiera vhodil legendárny útočník „diablov“ Patrik Eliáš. Prvú tretinu spestrila pästná výmena medzi Brendenom Dillonom a Alexom Tuchom, ktorý išiel pomstiť tvrdý zákrok obrancu New Jersey na J.J. Peterku.

Myslím si, že Cotter má našej skupine stále viac čo ponúknuť,“ povedal tréner Devils Keefe. „Musí si to zaslúžiť a ukazovať to každý deň, a dnes odohral veľmi dobrý zápas.“

Timo Meier zvýšil na 3:1 strelou od ľavého mantinelu v čase 14:14 po odraze puku od pravej žrde. „Určite je to dobrý pocit mať úspešný začiatok sezóny,“ povedal Meier. „Bola to náročná cesta, ale každý hráč prispel k výhre.

Tréner Buffala Lindy Ruff po zápase povedal: „Musíme sa naučiť vyrovnávať s nepriazňou osudu. Tieto situácie môžu tím posilniť, aj keď teraz nie sme spokojní. Čaká nás ešte veľa práce, ale berieme to ako výzvu.“

Sabres teraz čaká zápas proti Los Angeles Kings, zatiaľ čo Devils nastúpia proti Toronto Maple Leafs.

Zaujímavosti zo zápasov:

Útočník Sabres JJ Peterka utrpel v prvej tretine otras mozgu po tom, ako ho trafil obranca Devils Brenden Dillon, a do hry sa už nevrátil. ... Útočník Jiří Kulich z českej Kadane pri svojej premiére na ľade Buffala v tejto sezóne zaznamenal dva hity. 

Línia Hughes, Bratt a Meier vyslala spolu 19 striel na bránku, čo je o jednu viac ako tím Sabres. ... New Jersey naposledy začalo sezónu 2-0-0 v roku 2021-22. ... Keefe, ktorý v minulej sezóne ako tréner Maple Leafs vyhral dva zápasy základnej časti vo Švédsku, sa stal prvým trénerom v histórii NHL, ktorý vyhral štyri zápasy základnej časti hrané mimo Severnej Ameriky, čím prekonal Johna Hynesa (3-0-0), Paula Mauricea (3-1-0) a Toma Renneyho (3-1-0).

obrazok
Víkendové NHL v Prahe
Zdroj: Getty Images
obrazok
New Jersey Devils vs Buffalo Sabres
Zdroj: Getty Images


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: NHL, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies