Djokovič bol v osemfinále Roland Garros na pokraji vypadnutia, napokon ide po päťsetovej bitke ďalej +VIDEO

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 07:33 • 2 min
Djokovič bol v osemfinále Roland Garros na pokraji vypadnutia, napokon ide po päťsetovej bitke ďalej  +VIDEO

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v dramatickom osemfinále turnajovú 23-ku Argentínčana Francisca Cerundola po päťsetovom boji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

slovakia

left justify in out

Na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo v singli. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera.

Djokovič v prvom sete dvakrát zobral Cerundolovi podanie a získal ho jasne vo svoj prospech. V úvodnom geme druhého dejstva ho však začali trápiť bolesti kolena a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie.

Po návrate na dvorec mal problémy s pohybom, čo Cerundolo dlho nedokázal využiť. Za stavu 6:5 však po prvý raz v zápase prelomil Srbovo podanie a dostal sa na koňa. V úvode tretieho setu si rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Argentínčan ničil Djokoviča forhendovými winnermi i stopbalmi, dominoval vo výmenách.

Dokázal otočiť nepriaznivý vývoj

Za stavu 4:2 vo štvrtom dejstve bol blízko k zisku najcennejšieho skalpu v kariére. Srb však v ďalších minútach otočil na 5:4, v dvanástom geme využil tretí setbal a vynútil si rozhodujúci set.

V ňom síce prišiel o náskok 2:0, za stavu 4:3 však opäť Cerundola brejkol a v deviatom geme využil prvý mečbal. Vo štvrťfinále nastúpi proti víťazovi duelu medzi siedmym nasadeným Nórom Casperom Ruudom a Američanom Taylorom Fritzom.

„Musím sa poďakovať najmä fanúšikom, ale aj Franciscovi za skvelý zápas. Prehrával som 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom, zrazu sa však energia zmenila rovnako ako v predchádzajúcom dueli s Lorenzom Musettim. Bol som možno štyri loptičky od prehry, no dokázal som otočiť nepriaznivý vývoj. Zásluhu majú na tom predovšetkým fantastickí diváci,“ uviedol Djokovič v pozápasovovm interview.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: skysports.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies