Djokovič postúpil do semifinále Wimbledonu bez boja, jeho súper De Minaur odstúpil

NETKY.SK • 10 Júl 2024, 16:20 • 2 min
Djokovič postúpil do semifinále Wimbledonu bez boja, jeho súper De Minaur odstúpil

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil bez boja do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Jeho austrálsky súper Alex de Minaur totiž pre zranenie bedrového kĺbu odstúpil z turnaja a nenastúpi na stredajšie štvrťfinále. Sedemnásobného wimbledonského šampióna a nasadenú dvojku čaká v boji o finále víťaz duelu medzi Američanom Taylorom Fritzom a Lorenzom Musettim z Talianska.

slovakia

left justify in out

Deviaty nasadený De Minaur utrpel zranenie počas stretnutia štvrtého kola, keď vyhral nad Francúzom Arturom Filom 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. 

"Som zdrvený, že musím odstúpiť pre zranenie bedrového kĺbu. Nie je tajomstvom, že by to bol najväčší zápas mojej kariéry. Existovalo vysoké riziko, že ak by som nastúpil na kurt, zranenie by sa ešte zhoršilo. Jedno natiahnutie, jeden sklz by to mohol zmeniť z trojtýždňového až šesťtýždňového zranenia na štvormesačnú pauzu," uviedol 25-ročný Austrálčan podľa agentúry AFP.

Djokovič sa tak predstaví vo svojom 13. wimbledonskom semifinále a v tejto štatistike vyrovná Rogera Federera. Celkovo sa medzi najlepšou štvorkou na grandslamoch predstaví po 49.-krát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: AFP / Profimedia / Andrej Isakovic
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies