Dnes na večeru pripravíme letnú polievku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 1 mladý karfiol, 200 g vylúpaného mladého hrášku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 1 cibuľu, olej, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, Príprava Zeleninu umyjeme, očistí
Suroviny pre 4 osoby:
1 mladý karfiol, 200 g vylúpaného mladého hrášku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 1 cibuľu, olej, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať,
Príprava:
Zeleninu umyjeme, očistíme, pokrájame na kolieska alebo kocky, karfiol rozoberieme na malé ružičky. Na oleji speníme cibuľu, osolíme okoreníme a vložíme zeleninu. Podlejeme troškou vody a dusíme asi 15 minút. Potom dolejeme vody podľa potreby a uvaríme do mäkka. Dochutíme vegetou, zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies