Suroviny pre 4 osoby: 1 zväzok čerstvého kôpru, 500 g zemiakov, 2 cibule, 4 vajíčka, 250 ml šľahačkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, cukor, ocot, olej, 1 PL hladkej múky,
Príprava:
Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky, dáme do vody, pridáme soľ, mleté čierne korenie, trochu vegety a uvaríme do mäkka. Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, zaprášime múkou, chvíľu orestujeme a pridáme k zemiakom. Vložíme posekaný kôpor, nalejeme smotanu a necháme prejsť varom. Dochutíme cukrom a octom. (Ocot dávame do vychladnutej polievky, aby sa nezrazila). Na tanieri zdobíme uvareným vajíčkom. Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies