Prešov: Východ získal ďalšieho investora, popredná čínska spoločnosť postaví na Slovensku svoj prvý závod v Európe

NETKY.SK • 2 August 2024, 18:10 • 2 min
Prešov: Východ získal ďalšieho investora, popredná čínska spoločnosť postaví na Slovensku svoj prvý závod v Európe

PREŠOV - Na Slovensko mieri čínsky investor. Čínska spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim podpísala zmluvu na prenájom približne 18-tisíc metrov štvorcových priemyselných a logistických priestorov v CTPark Prešov Juh.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Jiangsu Xinquan Automotive Trim je jedným z popredných čínskych poskytovateľov celkových riešení pre automobilové diely a toto bude jej prvý závod v Európe, čo je najnovším dôkazom trendu nearshoringu, pri ktorom nadnárodné spoločnosti v reakcii na narušenia globálneho dodávateľského reťazca a meniace sa geopolitické pozadie čoraz viac zakladajú svoju výrobu bližšie k miestu, kde sa nachádzajú ich zákazníci.

Región strednej a východnej Európy sa etabloval ako centrum výroby automobilov a prekonal Nemecko v nominálnej výrobe automobilov v roku 2022. Ázijské spoločnosti, najmä z Číny, Japonska a Kórey, zvyšujú svoje investície v tomto regióne.

"Táto dohoda dokazuje nielen to, ako automobilový sektor poháňa priemysel v regióne strednej a východnej Európy, ale aj to, akým populárnym sa vďaka svojej strategickej polohe, rozvinutej dopravnej infraštruktúre a kvalifikovanej pracovnej sile stáva región strednej a východnej Európy pre nadnárodné spoločnosti, ktoré chcú založiť svoju výrobu v Európe," povedal Business Development Director CTP pre Slovensko Ivan Pastier.

"Tešíme sa na otvorenie nášho prvého závodu v Európe s CTP na Slovensku. CTPark Prešov Juh ponúka strategickú polohu s výnimočnou konektivitou a jeho vybavenie nám umožní efektívne vyrábať naše produkty v lokalite, ktorá je bližšie k našim koncovým používateľom," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Jiangsu Xinquan Automotive Trim Tang Zhihua.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Jiangsu Xinquan Automotive Trim, Foto: finreport.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies