Dnes na večeru pripravíme polievku z ružičkového kelu - Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2-3 zemiaky, 2 mrkvy, 2 lyžice oleja, 1 liter vývaru (alebo 1 liter vody a 1 kocka bujónu), soľ, mleté čierne korenie, 2 klobásy, petržlenová vňať, ½ kg ružičkového kelu
Suroviny pre 4 osoby:
400 g ružičkového kelu, 2 cibule, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 liter vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 klobásu, 100 ml šľahačkovej smotany,
Príprava:
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme múku, prilejeme vývar, dáme očistený kel, soľ, mleté čierne korenie a varíme do mäkka, asi 15 minút. Klobásu pokrájame a opražíme sa sucho na panvici. Smotanu vyšľaháme, zmiešame s klobásou a zdobíme naservírovanú polievku.
Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies