Dnes na večeru pripravíme taliansku zeleninovú polievku - Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2 kuracie prsia, 150 g strúhaného parmezánu, 200 ml bieleho vína, 2 mrkvy, ½ zeleru, 1 ČL mletej sladkej papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2
Suroviny pre 4 osoby:
2 kuracie prsia, 150 g strúhaného parmezánu, 200 ml bieleho vína, 2 mrkvy, ½ zeleru, 1 ČL mletej sladkej papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 1 liter vývaru, 1 bobkový list, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, rezance,
Príprava:
Na oleji opražíme na malé kocky nakrájané kuracie prsia, pridáme prelisovaný cesnak a soľ. Potom pridáme zeleninu nakrájanú na tenké pásiky, paradajkový pretlak, mletú papriku, víno a vývar. Vložíme bobkový list a varíme do zmäknutia. Nasypeme rezance a uvaríme ich. Polievku dochutíme mletým korením a petržlenovou vňaťou. Podávame posypané strúhaným syrom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies