Tibor Gašpar: SIS je tu na to, aby nás chránila pred bezpečnostnými hrozbami + VIDEO

NETKY.SK • 6 September 2024, 08:26 • 2 min
Tibor Gašpar: SIS je tu na to, aby nás chránila pred bezpečnostnými hrozbami + VIDEO

BRATISLAVA - Podľa Tibora Gašpara by do siedmich dní mala prebehnúť mimoriadna schôdza k odvolávaniu Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Podpredseda parlamentu Tibor Gašpar reagoval na vyjadrenia Michala Šimečku prostredníctvom videa na sociálnej sieti.

"Šimečka prišiel so závažným odhalením. Zistil, že nepoužívam žiadny čierny alebo nezákonný softvér, ale softvér, ktorý zakúpil môj syn pred niekoľkými rokmi a ktorý má viacero inštalácií. Hovorím o softvéri Microsoft Office," uviedol Gašpar s tým, že práve to je dôvod, prečo sa v dokumente objavili identifikačné údaje jeho syna.

"Som dostatočne kompetentný na to, aby som o vašom návrhu na moje odvolanie hovoril z pamäti niekoľko hodín," odkázal Šimečkovi. Dodal, že namiesto toho, aby sa predseda PS vyjadril k dôvodom na jeho odvolanie, obvinil ho, že návrh písal jeho syn.

"SIS je tu na to, aby nás chránila pred bezpečnostnými hrozbami, nie pred ľuďmi, ktorí odvádzajú pozornosť od podstaty," uzavrel Gašpar.

Riaditeľ SIS Pavol Gašpar tiež reagoval na obvinenia Michala Šimečku a ostro sa voči nim ohradil.

"V rámci rodiny máme zakúpenú licenciu Microsoft Office, ktorá umožňuje inštaláciu na viaceré zariadenia. Jedno z nich používa môj otec Tibor Gašpar, predkladateľ tohto návrhu. Preto je vo vlastnostiach dokumentu uvedený ako autor vlastník licencie, čiže ja," vysvetlil Pavol Gašpar.

Podľa Tibora Gašpara by do siedmich dní mala prebehnúť mimoriadna schôdza k odvolávaniu Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady SR.

Vo štvrtok spolu s poslancom Rudolfom Huliakom podali v podateľni NR SR dva návrhy – jeden na odvolanie Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu a druhý, ktorý zdôvodňuje toto odvolanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Tibor Gašpar, Foto: hnonline.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies