Dnes na večeru pripravíme zapečené halušky. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 400 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 100 g údenej slaniny, 3 vajcia, 400 ml smotany, 3 cibule, mleté korenie, pažítku, olej, Príprava Z múky, 1 vajíčka, trošku soli a vody pripravíme halu
Suroviny pre 4 osoby:
400 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 100 g údenej slaniny, 3 vajcia, 400 ml smotany, 3 cibule, mleté korenie, pažítku, olej,
Príprava:
Z múky, 1 vajíčka, trošku soli a vody pripravíme halušky, ktoré dáme do pekáča a pokvapkáme olejom. Smotanu rozmiešame s 3 vajíčkami, soľou, mletým korením, zalejeme halušky a upečieme. Slaninu a cibuľu nakrájame a spolu opražíme. Porcie haluškou na tanieri polejeme opečenou slaninou a posypeme pažítkou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies