Suroviny pre 4 osoby: 2 PL oleja, 1 PL mletej rasce, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 2 mrkvy, hrsť sušených hríbov, 5 zemiakov, 1 zeleninový bujón, 1 PL sušeného majoránu, 1 PL petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
Hríby namočíme do studenej vody. V hrnci zohrejeme olej, pridáme rascu, nakrájaný cesnak, cibuľu, mrkvu, hríby, zemiaky, bujón, majorán, soľ, mleté korenie a spolu všetko orestujeme. Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Z polievky odoberieme za hrnček, rozmixujeme a vrátime naspäť. Zdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies