Dnes na večeru pripravíme novohradský rezeň.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčového karé, mleté čierne korenie, bujón, 2 ČL sladkej mletej papriky, soľ, 1 cibuľu, 1 konzervu šampiňónov, 200 ml sterilizovaného leča, 1 ½ PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, olej,
Príprava:
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme, vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vodou. Vložíme mäso, bujón, scedené šampiňóny, lečo a udusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies