Jemné a šťavnaté hovädzie mäso preliate chrenovou omáčkou je perfektnou voľbou, ak chcete podávať na tanieri netradičné ale o to viac chutné jedlo.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g zadného hovädzieho mäsa, celé čierne korenie, nové čierne korenie, soľ, 2 PL hladkej múky, 1 dcl oleja, 1 ČL cukru, 250 ml smotany, ocot, 1-2 PL čerstvého nastrúhaného chrenu
Príprava:
Mäso dáme variť do slanej vody, do ktorej sme pridali po päť zrniek nového a čierneho korenia. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Z oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme 2-3 dcl vývaru z mäsa, pridáme smotanu, soľ, cukor chren a krátko povaríme. Do uvarenej omáčky vložíme mäso. Podávame s knedľou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies