Dnes na večeru si pripravíme zemiakový prívarok s volským okom
Suroviny pre 4 osoby:
600 g zemiakov, 250 ml smotany na varenie, 1 cibuľa, hladká múka, masť, 2 bobkové listy, celé čierne korenie, soľ, ocot, cukor, čerstvá pažítka na ozdobu
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé korenie, soľ a varíme do mäkka. Cibuľu nakrájame, opražíme na masti, pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky. Túto zápražku nalejeme do prívarku. Nakoniec prilejeme smotanu a krátko povaríme, Dochutíme octom a cukrom. Pred podávaním ozdobíme na tanieri pažítkou a vložíme volské oko.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies