Do aktívnych záloh sa tento rok prihlásilo 60 vojakov, posudzovanie žiadostí nekončí +VIDEO

NETKY.SK • 20 Október 2024, 10:00 • 2 min
Do aktívnych záloh sa tento rok prihlásilo 60 vojakov, posudzovanie žiadostí nekončí +VIDEO

Ministerstvo obrany SR uviedlo, že do aktívnych záloh sa v určenom termíne prihlásilo 60 záložných vojakov. Momentálne prebieha posudzovanie splnenia kritérií. V roku 2024 sa do záloh uchádzalo 31 mužov a jedna žena, z ktorých bolo zaradených 19. Termín výcviku na rok 2025 je v procese pripomienkového konania.

slovakia

left justify in out

Tento rok sa do aktívnych záloh v stanovenom termíne prihlásilo 60 záložných vojakov, pričom prebieha posudzovanie splnenia ich kritérií, uviedol komunikačný odbor Ministerstva obrany (MO) SR.
„Na porovnanie, v roku 2024 o zaradenie do aktívnych záloh žiadalo 31 mužov a jedna žena. Spolu bolo zaradených 19 uchádzačov," informoval rezort s tým, že konečné štatistiky tohto roka budú dostupné až po posúdení žiadostí.

Návrh termínu pre výcvik aktívnych záloh v roku 2025 je podľa ministerstva momentálne v procese pripomienkového konania a následne bude predložený ministrovi obrany Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD).

Rezort zároveň uviedol, že aktívne zálohy doteraz neboli povolané na plnenie úloh ozbrojených síl. „Výcvik aktívnych záloh prebieha od roku 2017, pričom viac ako 200 záložných vojakov sa od tej doby pravidelných cvičení zúčastnilo. Každoročne niekoľko vojakov ukončí dohodu z rôznych dôvodov a pribúdajú noví záložníci zaradení do aktívnych záloh. Každý z nich dostal motivačný príspevok za každý rok zaradenia, pokiaľ splnil podmienku absolvovania aspoň 75 percent predpísaného cvičenia," uviedol rezort.

Príspevok je financovaný z rozpočtu ministerstva obrany.

Guľometník
Guľometník
Zdroj: budemvojak.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: OM, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies