Do kín prišiel hrôzostrašný horor Longlegs, úlohu sériového vraha presvedčivo stvárnil Nicolas Cage! + VIDEO

NETKY.SK • 30 August 2024, 11:11 • 3 min
Do kín prišiel hrôzostrašný horor Longlegs, úlohu sériového vraha presvedčivo stvárnil Nicolas Cage! + VIDEO

Fanúšikovia filmovej hrôzy pozor! Do slovenských kín prichádza jeden z najdesivejších hororov posledných rokov, ktorý prirovnávajú ku kultovej snímke Mlčanie jahniat. Pri rozpočte menšom ako 10 miliónov dolárov už na celom svete zarobil vyše 100 miliónov, čo z neho spravilo najúspešnejší nezávislý hororový film poslednej dekády!

slovakia

left justify in out

Príbeh filmu Longlegs sústredí pozornosť na začínajúcu agentku FBI, ktorú  priradia k prípadu nepolapiteľného sériového vraha. Pátranie sa stáva čoraz komplikovanejším a nebezpečenstvo narastá. Objavujú sa dokonca dôkazy o okultistických praktikách. Keď agentka Harkerová objaví osobné prepojenie s hľadaným vrahom, začne byť jasné, že sa musí pustiť do boja s časom, aby ho zastavila skôr, kým pripraví o život ďalšiu nevinnú rodinu.

V hlavnej úlohe sa predstaví Maika Monroe, ktorú označujú ako „scream queen“, teda kráľovná výkrikov. Už sa objavila v niekoľkých obľúbených hororoch, akými sú Neutečieš, Hosť či Watcher. U nás je známejšia z účinkovania v sci-fi veľkofilmoch Deň nezávislosti: Nový útok či Piata vlna.

Pozornosť internetu už od americkej premiéry púta Nicolas Cage. Známy herec sa objavil v množstve hororových filmov, spomenúť môžeme snímky Rituál, Mandy: Kult pomsty, Farba z vesmíru či Renfield, kde dokonca stvárnil samotného Draculu. Napriek týmto úlohám však za najstrašidelnejšiu označujú práve jeho postavu vraha vo filme Longlegs. Vydesil dokonca aj svoju hereckú kolegyňu Monroe, ktorej zdesenie v zábere, kde sa prvýkrát stretne s hľadaným zločincom, nie je hrané, ale skutočné!  Nicolas Cage sa v jednom z rozhovorov priznal, že pri tvorení svojej bizarne hrôzostrašnej postavy sa inšpiroval vlastnou matkou, ktorá bojovala s duševnou chorobou.

Vyvolával som v sebe svojho otca, keď som hral Draculu, a vyvolával som svoju mamu, keď som hral Longlegsa. Čo to hovorí o mojom detstve, preboha?“ pýtal sa obľúbený herec Nicolas Cage sám seba so smiechom.

Za scenárom a réžiou filmu stojí Oz Perkins, osobnosť, ktorú takisto zarytým hororovým fanúšikom netreba predstavovať. Okrem toho, že nakrútil viacero hororových filmov, je tiež synom legendárneho herca Anthonyho Perkinsa, ktorý sa do histórie žánra navždy zapísal svojím stvárnením vraždiaceho Normana Batesa vo filme Psycho. Gény k temným filmovým žánrom Oz Perkins očividne zdedil a úspech filmu Longlegs naznačuje, že v tieni svojho otca rozhodne nezostáva. Príďte sa o tom presvedčiť, do slovenských kín film priniesla distribučná spoločnosť Continental film.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto:
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies