Dovolenkári POZOR: Ryanair ZLACŇUJE letenky!

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 17:08 • 2 min
Dovolenkári POZOR: Ryanair ZLACŇUJE letenky!

Cestovanie po svete pomocou lietadla bude ešte výhodnejšie. Obľúbená nízkonákladová letecká spoločnosť znižuje ceny leteniek.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Ryanair sa prudko prepadli zisky. BBC uvádza, že pokles bol na úrovni takmer 50 percent. Klesol počet cestujúcich a nízkonákladová letecká spoločnosť sa preto rozhodla reagovať.

Ceny leteniek sú oproti rovnakému obdobiu v minulom roku nižšie už teraz. Navyše, Ryanair očakáva, že priemerná cena letenky bude medzi tohtoročným júlom a septembrom výrazne nižšia ako minulý rok. Šéf spoločnosti Michael O'Leary tak zmietol zo stola špekulácie, že cena palubných lístkov by sa mala zvyšovať.

Kým vlani v júni bola priemerná cena letenky na úrovni 49,07 eur, tento rok to bolo už len 41,93 eur.

Podľa finančného riaditeľa aerolínií Neila Sorahana za to môže fakt, že cestujúci sú teraz trochu šetrnejší, o niečo opatrnejší.

Dodal, že v posledných dvoch rokoch evidovali zvýšený záujem o cestovanie, no teraz nastal útlm. Problém, s ktorým nebojuje len Ryanair, sú aj časté štrajky za letiskách, ktoré odrádzajú dovolenkárov.

"Poslednou ranou bolo globálne zrútenie IT systémov počas uplynulého víkendu, ktoré ovplyvnilo lety po celom svete," uviedol investičný analytik spoločnosti AJ Bell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: BBC, AJ Bell, Foto: tripex.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies