Dovozy áut zo zahraničia lámu na Slovensku rekordy. Kúpa ojazdeného auta z cudziny nemusí byť vždy výhodné, upozorňujú experti

NETKY.SK • 2 August 2024, 16:18 • 2 min
Dovozy áut zo zahraničia lámu na Slovensku rekordy. Kúpa ojazdeného auta z cudziny nemusí byť vždy výhodné, upozorňujú experti

BRATISLAVA - Individuálne dovozy áut zo zahraničia na Slovensku lámu rekordy. Počas júla tohto roku bolo na Slovensko spoza hraníc individuálne dovezených najviac osobných automobilov za uplynulých 16 mesiacov, drvivá väčšina z nich bola ojazdených.

slovakia

left justify in out

Najväčší dovoz je do Bratislavského kraja

Ako vyplýva z oficiálnych štatistík Ministerstva vnútra SR, na ktoré upozornila spoločnosť AURES Holdings, ktorá na Slovensku prevádzkuje sieť autocentier AAA AUTO a Mototechna, spolu ich za minulý mesiac bolo 5 598.

V porovnaní s júlom 2023 je to nárast o 383 vozidiel a s júnom 2024 o 546. Opäť ide predovšetkým o dovoz do Bratislavského kraja, kde ich bolo za minulý mesiac zaznamenaných 1 075. V porovnaní s Banskobystrickým krajom, s 562 dovezenými autami, je to takmer dvojnásobok.

Väčšinou sú to ojazdené autá

Počas celého uplynulého roku sa na Slovensko z cudziny individuálne doviezlo celkovo takmer 62-tisíc osobných automobilov, väčšinou ojazdených.

„Aj napriek tomu, že tu máme vrchol letných prázdnin, kedy veľké množstvo ľudí dovolenkuje a nachádza sa niekde pri mori v zahraničí, individuálne dovozy predovšetkým jazdených vozidiel lámu rekordy. Experti dlhodobo upozorňujú, že pri kúpe ojazdeného auta, obzvlášť pri tom z cudziny, treba postupovať s rozumom a preveriť si o ňom čo najviac informácií. Kúpa a dovoz automobilu spoza hraníc nemusia byť vždy také výhodné a bezproblémové, ako sa zdá na prvý pohľad,“ uviedla spoločná generálna riaditeľka AURES Holdings Karolína Topolová.

ilustračné foto
ilustračné foto


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Aures Holdings, Foto: AAA Auto
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies