Dr. Michaela Musilová: Slovenská astrobiologička, ktorá vedie misiu k hviezdam a vrcholom Zeme

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 08:31 • 2 min
Dr. Michaela Musilová: Slovenská astrobiologička, ktorá vedie misiu k hviezdam a vrcholom Zeme

Dr. Musilová je uznávaná astrobiologička, prieskumníčka, analógová astronautka (vrátane veliteľky posádky MDRS 173), vedecká komunikátorka, hlavná rečníčka a autorka. Jej pôsobivý životopis zahŕňa vykonávanie výskumu súvisiaceho s vesmírom v NASA, ESA, CalTech, University College London, Chiba University v Japonsku, Kanadsko-Francúzsko-Havajský teleskop a mnohých ďalších prestížnych inštitúciách. Je pozoruhodné, že velila viac ako 30 simulovaným misiám na Mesiac a Mars, čím vytvorila rekord v spolupráci s NASA a medzinárodnými organizáciami.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je Musilová prezidentkou a zakladateľkou neziskovej organizácie XtremeFrontiers a je priekopníčkou projektu Astro Seven Summits, jedinečného úsilia spájajúceho expedície na najvyššiu horu na každom kontinente s vedeckým výskumom a vzdelávacím dosahom v spolupráci s NASA a ďalšími globálnych inštitúcií. Tento projekt zahŕňa aj natáčanie dokumentárnych filmov, aby sa podelili o svoju cestu.

Za svoju prácu si vyslúžila množstvo ocenení vrátane umiestnenia medzi 30 najsľubnejších (30 do 30 rokov) na slovenskom Forbes, zaradenia medzi 100 najlepších odborníkov v oblasti letectva a kozmonautiky na LinkedIn za roky 2021 a 2022 a grantu Emerging Space Leaders Grant. Zúčastnila sa aj najväčšej ženskej expedície STEM do Antarktídy.

Dr. Musilová je nadšená pre vzdelávanie a osvetu, často prednáša kľúčové prezentácie a spolupracuje s medzinárodnými médiami, aby inšpirovala mladých ľudí. Jej biografia „Žena z Marsu“ má za cieľ posilniť budúcu generáciu. Je tiež zapojená do Medzinárodnej vesmírnej univerzity, Space ScAvengers a NEEDRONIX.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Mars Society, Foto: Archív Michaela Musilová
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies