Dúhové vlajočky, potraty, protikresťanská cesta. Na čo stavila Harrisová vo voľbách v USA?

NETKY.SK • 1 August 2024, 16:01 • 2 min
Dúhové vlajočky, potraty, protikresťanská cesta. Na čo stavila Harrisová vo voľbách v USA?

WASHINGTON - Kamala Harrisová zverejnila svoj prvý predvolebný spot. Kandidátka demokratov tak rozbehla svoju kampaň, v ktorej stavila predovšetkým na propagandu LBGT komunity a hlasnú podporu "slobody v rozhodovaní o svojom tele".

slovakia

left justify in out

Prvé zábery kandidátky zo strany demokratov ukazujú jej dramatické rečnenie, v ktorom začína slovami: "V týchto voľbách stojíme pred otázkou: V akej krajine chceme žiť?“

Spomína slová ako nenávisť, strach a chaos kde "nenápadne" poukazuje na politiku Donalda Trumpa, ktorého video zobrazuje v priam "démonickom" svetle. Základ celého videa je útok na bývalého prezidenta Trumpa a podpora všetkého protikresťanského, čo západná kultúra ponúka.

V predvolebnom spote kladie tím Harrisovej dôraz na LGBT komunitu a predovšetkým sa snažia poukázať na zámer Harrisovej vytvoriť absolútnu slobodu pri rozhodovaní o svojom tele. V preklade to znamená absolútna sloboda pri potratoch a zmenách pohlavia. 

Vo videu zaznieva aj pesnička od Beyoncé, čím sa jasne poukazuje na podporu od tejto R&B speváčky. Dominujú tmavšie typy pleti medzi priaznivcami kandidátky, ktorí držia či už dúhové vlajky s transgenderovým trojuholníkom v žrďovej časti alebo vlajky s jej menom. 

Protikresťanská kampaň však nie je založená na histórií USA, keďže v pôvodnej Ústave USA boli kresťanské princípy zakotvené dlhé roky. 

Na rozdieľ od Harrisovej, Donald Trump stavil na autentické predvolebné video, ktoré poukazuje na jeho ťažký súboj s médiami a úradmi, ktoré ho chceli zničiť a vziať mu slobodu.

Predvolebný spot rekapituluje jeho obvinenia, zadržanie ale aj očistenie Trumpovho mena. Trump sa okrem toho odvážil zaradiť do volebnej reklamy aj zostrih zásahu FBI v jeho rezidencii Mar-a-Lago v prípade utajovaných dokumentov, ktorý nedávno sudkyňa Aileen Cannononvá zamietla.

Nechýbajú ani prestrihy so zásadnými svetovými lídrami a archívne zábery mladého Trumpa z obdobia, keď pôsobil ako podnikateľ. Pridané sú aj zvukové nahrávky, ako aj tá, v ktorej hovorí svojim priaznivcom, že "oni chcú zobrať moju slobodu, pretože ja nikdy nedovolím, aby zobrali vašu slobodu."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: YouTube/Donald Trump, YouTube/Kamala Harris, Foto: better.net
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies