Elektromobil po náraze pohltili plamene: Dvaja mladí ľudia nemali šancu prežiť! + VIDEO

NETKY.SK • 7 August 2024, 19:02 • 3 min
Elektromobil po náraze pohltili plamene: Dvaja mladí ľudia nemali šancu prežiť! + VIDEO

BUCHKIRCHEN - Horiaci elektromobil mali hasiči problém uhasiť. Zomreli v ňom dvaja mladí ľudia.

slovakia

left justify in out

V rakúskej obci Buchkirchen došlo k tragédii. 4. augusta o 1.37 odoslal palubný počítač elektromobilu núdzovú správu, ktorú prijali záchranné zložky. Keď na miesto dorazili policajti, uvideli v poli auto v plameňoch. V okolí nevideli žiadnych ľudí.

"Hasičská jednotka dorazila na miesto nešťastia v čase okolo 2.10 h a vykonala hasiace opatrenia. Po uhasení požiaru boli vo vozidle, na sedadle vodiča a spolujazdca, nájdené dve ľudské telá," uviedla polícia.

Podľa policajného vyšetrovania zišlo auto z nezistených príčin z cesty, narazilo do stromu, odhodilo ho a čelne vrazilo do ďalšieho stromu.

"Sila nárazu odhodila auto do poľa na ľavej strane. Auto začalo horieť a takmer úplne zhorelo, preto nebolo vidieť ani ŠPZ, ani číslo podvozku. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie totožnosti osôb vo vozidle," dodala rakúska polícia.

Podľa denníka Bild bol obeťou 18-ročný vodič a jeho 17-ročná spolujazdkyňa. Hasiči mali čo robiť. Požiar elektromobilu sa im nedarilo uhasiť. Auto napriek haseniu stále horelo a museli ho preložiť do špeciálneho kontajnera.

"Elektrické vozidlá nepredstavujú žiadne zvláštne nebezpečenstvo a riziko požiaru, pri elektromobile nie je vyššie ako pri auto so spaľovacím motorom," povedal pre denník hovorca Zväzu automobilového priemyslu, no zároveň dodal, že ak elektromobil začne horieť, jeho hasenie je oveľa náročnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Bild, Foto: kleinezeitung.at
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies