Elon Musk sa pripojí k Trumpovi, ktorý sa v sobotu vracia na "miesto činu"

NETKY.SK • 5 Október 2024, 14:10 • 2 min
Elon Musk sa pripojí k Trumpovi, ktorý sa v sobotu vracia na "miesto činu"

Trump vystúpi na mieste, kde takmer prišiel o život, sprevádzajú ho verní fanúšikovia aj excentrický boháč Musk.

slovakia

left justify in out

Miliardár a majiteľ spoločnosti X Elon Musk vo štvrtok neskoro večer oznámil, že sa v sobotu zúčastní na zhromaždení ex-prezidenta a kandidujúceho aj v tohtoročných voľbách Donalda Trumpa v Butleri v Pensylvánii. Stane sa tak len necelé tri mesiace po tom, čo bol Trump 13. júla na tom istom mieste počas zhromaždenia postrelený do ucha a len vďaka milimetrom neprišiel o život.


Trump už skôr oznámil svoj zámer vrátiť sa do Butleru - a vzdať hold hasičovi Coreymu Comperatorovi, ktorý bol v ten deň zastrelený, keď sa snažil chrániť svoju rodinu pred streľbou . Vo štvrtok exprezident zdieľal na svojich sociálnych sieťach fotografiu ako pripomienku tejto strašnej udalosti, na ktorej je vidieť, ako stojí na pódiu a - napriek snahe agentov tajnej služby odohnať ho preč - so zdvihnutou päsťou a krvou rozmazanou po tvári povzbudzuje ľudí, aby sa nevzdávali a nebáli. Ukázať, že sa nebojí, to uvádza Trump ako hlavný dôvod svojho návratu do Butleru.

Trump vzdáva hold zastrelenému hasičovi Coreymu Comperatorovi.
Trump vzdáva hold zastrelenému hasičovi Coreymu Comperatorovi.
Zdroj: dnyuz.com

Len chvíľu po tom, čo Trump zdieľal na sociálnych sieťach príspevok o tom, že sa vracia do Butleru, komentoval udalosť aj Musk: „Budem tam, aby som ho podporil!“

MUSK: BUDEM TAM!

"Panebože, toto je veľká vec! Uvidíme sa tam a budeme registrovať každého, kto chce v novembri voliť,“ komentoval udalosť aj občiansky aktivista Scott Presler. Vojenský veterán Sean Parnell, ktorý sa zúčastnil aj na Trumpovom dramatickom júlovom zhromaždení v Butleri, povedal, že sa takisto plánuje vrátiť na sobotňajšie podujatie. "Jasné, budem tam opäť, aby som podporil Trumpa, hnutie America First a úžasných ľudí v Pensylvánii. Bude to veľmi výnimočný deň,“ povedal Parnell. "Toto je stelesnená americká výnimočnosť,“ dokomentoval Trumpovo odvážne gesto politik John Nance.

Okrem Muska bude Trump pri svojom návrate do Butleru hostiť niekoľko hostí, vrátane niekoľkých členov Comperatorovej rodiny, Davida Dutcha, ktorý bol počas zhromaždenia 13. júla vážne zranený, Dr. Jima Sweetlanda - účastníka zhromaždenia z 13. júla, ktorý slúžil ako prvý záchranár, keď došlo k streľbe a niekoľkých ďalších.

Záber krátko po streľbe na ex-prezidenta Trumpa, ktorý sa zapíše do americkej histórie.
Záber krátko po streľbe na ex-prezidenta Trumpa, ktorý sa zapíše do americkej histórie.
Zdroj: abc7ny.com

 Do Butleru sa chystajú aj ďalší Trumpovi fanúšikovia, ktorí v priamom prenose sledovali, ako ex-prezidenta takmer zastrelili, no neodradilo ich to a teraz chcú opäť sedieť čo najbližšie k nemu. "Ten muž tam stál a schytal za nás guľku, postavil sa a povedal nám, aby sme bojovali, a presne to mám v pláne urobiť," povedal jeden z jeho priaznivcov Devin Dashwan a dodal: „Keby som mohol stáť na pódiu hneď za ním, bol by som tam.“

CHCEM KRYŤ JEHO CHRBÁT!

Aj desiatky ďalších účastníkov zhromaždenia, ktorí stáli za Trumpom, keď sa strieľalo, sú odhodlaní opäť sa postaviť po boku bývalého prezidenta. Niektorých z nich Trumpov tím vybral, aby sa po zhromaždení s exprezidentom streli. Jednou z nich bude aj Renée Whiteová, ktorá sa dostala aj do záberov tesne po streľbe v Butleri. Na druhé stretnutie sa teší. "Som rada tam, kde je náš prezident. On kryje chrbát nám a ja chcem kryť ten jeho," vyhlásila. "Mám pocit, že to bude veľké stretnutie," povedala na margo zhromaždenia, ktoré má byť symbolom americkej nezlomnosti aj pripomienkou tragických obetí z júla.  

„Bola to pravá americká chvíľa,“ povedal ďalší z priaznivcov Trumpa Paul Passino. „Považujem si za česť, že som tam mohol byť a už sa neviem dočkať soboty. Ideme podporiť Donalda Trumpa. Budeme tam pre Coreyho a budeme tam pre všetkých ostatných. Pomôžeme zaregistrovať niekoľko voličov a pomôcť Donaldovi Trumpovi do Bieleho domu.“

Medzitým sa na internete vo veľkom začali predávať tričká s motívom Donalda Trumpa, ktorý so zdvihnutou päsťou a bojovne vyhlasuje: "Vraciam sa do Butlera!"

Takéto tričká sú v posledných hodinách v Amerike najväčším hitom.
Takéto tričká sú v posledných hodinách v Amerike najväčším hitom.
Zdroj: wildfoxtee.com


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: dailywire.com, Foto: latestly.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies