Európsky týždeň športu v Banskej Bystrici: Oslava pohybu pre všetky vekové kategórie

NETKY.SK • 23 September 2024, 14:18 • 2 min
Európsky týždeň športu v Banskej Bystrici: Oslava pohybu pre všetky vekové kategórie

BANSKÁ BYSTRICA - Mesto odštartovalo ďalší ročník Európskeho týždňa športu, počas ktorého sa môžu do rôznych aktivít zapojiť škôlkari, školáci, dospelí, zamestnanci škôl i široká verejnosť. Program zahŕňa množstvo športových disciplín a akcií zameraných na podporu zdravého životného štýlu.

slovakia

left justify in out

V Banskej Bystrici sa tento týždeň nesie v znamení pohybu a športu. Podujatie začalo už v pondelok a je plné rozmanitých aktivít pre všetky vekové skupiny.

Do programu sa zapojilo desať materských škôl, ktoré pre deti pripravili pohybové súťaže a športové hry. Školáci budú súťažiť v bežeckých štafetách, turnajoch a zúčastnia sa na prednáškach o zdravom životnom štýle.

Jedným z vrcholov týždňa bude v stredu popoludní tzv. "Bežecké povstanie" na Atletickom štadióne SNP. Obyvatelia dvoch najväčších sídlisk, Sásová a Fončorda, sa zapoja do súťaže v počte odbehnutých kilometrov. Ktokoľvek, bez ohľadu na vek, si môže vybrať sídlisko, ktoré chce reprezentovať. Pripravený je aj sprievodný program, ktorý priláka aj tých, ktorí prídu len povzbudiť.

Športovať nebudú iba deti a obyvatelia mesta. Vo štvrtok sa stretnú zamestnanci materských škôl, aby si zmerali sily v tzv. Pedagogickom raketlone, čo je športová súťaž zameraná na tenis a badminton.

V piatok sa zase bude konať 18. ročník žiackej chodeckej ligy v športovom školskom areáli na Radvanskej ulici. V rovnaký deň sa tiež uskutoční tradičná plavecká štafeta pre žiakov základných škôl.

Zdroj: FB/Mesto Banská Bystrica

Týždeň športu vyvrcholí cez víkend pretekmi pre milovníkov psov a behu. V sobotu a v nedeľu sa na Suchom vrchu budú konať preteky v dogtrekkingu a canicrosse. Účastníci si môžu vybrať z rôznych trás, ktoré sa líšia dĺžkou a náročnosťou, a preteky sa budú konať v nádhernom prostredí Kremnických vrchov.

Nezabudlo sa ani na zamestnancov mestského úradu, ktorí sa počas celého týždňa môžu zapojiť do tzv. krokomerovej výzvy. Ich úlohou bude počas pracovného dňa nachodiť čo najviac krokov. Najlepšie výsledky, či už za jeden deň alebo za celý týždeň, budú ocenené.

Európsky týždeň športu v Banskej Bystrici nie je len o súťažení, ale predovšetkým o podpore zdravého životného štýlu a radosti z pohybu. Pre mnohých účastníkov je táto udalosť príležitosťou aktívne sa zapojiť do športového diania a zlepšiť si svoju kondíciu, ale aj spoznať nových ľudí a vytvoriť si nové zážitky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Banská Bystrica, Foto: visitbanskabystrica.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies