EXKLUZÍVNE - REPORTÁŽ: Helena Vondráčková nakrúcala v Bratislave klip Sladké mámení. Čím očarila producenta Marka Vossa?

NETKY.SK • 30 Jún 2024, 14:31 • 4 min
EXKLUZÍVNE - REPORTÁŽ: Helena Vondráčková nakrúcala v Bratislave klip Sladké mámení. Čím očarila producenta Marka Vossa?

Legendárna speváčka Helena Vondráčková je na hudobnej scéne 60 rokov a na konte má obrovské úspechy. Nedávne 77. narodeniny oslávila vypredaným galakoncertom v O2 Aréne a novým albumom tanečných hitov. V Bratislave sa zastavila, aby nakrútila nový klip a Netky boli pri tom! Pozrite si exkluzívny rozhovor a dozviete sa, kde berie šarmantná diva životnú energiu, čím si získala renomovaného producenta Marka Vossa aj čo musí sľúbiť svojmu manželovi pri pití kávy!

slovakia

left justify in out

Helena Vondráčková sa narodila 24. júna 1947 v Prahe. Detstvo prežila v mestečku Slatiňany. Hru na klavíri sa začala učiť doma pod vedením otca, neskôr pribudol spev aj tanečná škola. Dnes má na konte vyše 60 vydaných LP platní, CD albumov a kompilácií. Teraz k nim pribudol album Dlouhá noc - Dance Hits Collection - produced by Mark Voss. Album tanečných úprav najväčších hitov Heleny Vondráčkovej vytvoril spolu so speváckou legendou jeden z najvyhľadávanejších producentov tanečnej hudby česko-slovenskej scény Mark Voss. Najnezabudnuteľnejšie a najžiadanejšie Helenine piesne dostali na novom albume tanečnú podobu v štýle EDM - electronic dance music. 

S Markom sme sa spoznali síce len nedávno, ale o to intenzívnejšia bola naša spolupráca. Bolo fajn pozorovať, ako piesne, ktoré spievam vlastne už desaťročia, dostávajú novú tvár. Akoby sa skladby objavili v inom svetle a mali inú energiu. Marek pristúpil k pôvodným nahrávkam síce s úctou, ale bez predsudkov, a ponúka teda nový pohľad," konštatuje legendárna Helena Vondráčková.

Pilotným singlom projektu je pieseň Sladké mámení, známa z komédie storočia S tebou mě baví svět. Práve k tomuto megahitu prišla Helena do Bratislavy nakrútiť videoklip.
 
Som rada, že ma oslovili na tento klip Sladké mámení. Skladba existuje už mnoho rokov a je súčasťou úžasného filmu. Ale nemala vlastný klip a konečne sa ho dočkala. So Slovákmi sa mi vždy spolupracuje úplne fantasticky a tak som rada, že sa klip nakrúca práve v Bratislave,“ s úsmevom hovorí šarmantná Helena.

Etablovaný producent Mark Voss, nedávno bodoval v rádiových hitparádach v Čechách s remixom hitu V dolinách speváka Karola Duchoňa a prišiel aj s prerábkou piesne Arabela od speváckej divy Dary Rolins. Tentokrát stál pred úlohou nahrať celý album. 

Bola to obrovská výzva, ale aj zodpovednosť, môcť si siahnuť na tie najväčšie hity speváckej legendy akou je práve Helenka. Nebolo to jednoduché, priznám sa, pretože som k dielu pristupoval ako k remixom, ale snažil som sa vytvoriť nové tanečné verzie. Práca s Helenou v štúdiu bola neuveriteľne profesionálna, ale aj zábavná a inšpiratívna. Občas som mal pocit, že už máme pár albumov za sebou," prezradil pre Netky producent Mark Voss

Helena Vondráčková tento rok oslavuje neuveriteľných 60 rokov na scéne. Okrem turné po Čechách a na Slovensku, otvorila nedávno mimoriadnu výstavu v Galérii Tančící dům v Prahe s vyše 300 exponátmi, ktoré podrobne mapujú šesť  dekád jej úspešnej kariéry.

To, čo robím, robím s láskou už veľa rokov a baví ma to. A záujem publika ma vlastne inšpiruje k tomu, aby som nesedela doma „za kamnami“, ale stále vymýšľala niečo nové. Je to úžasné, že aj v tomto veku ma moji fanúšikovia „berú“. Preto sa stále udržiavam v kondícii. Vždy som športovala, rada hrám tenis, každé ráno cvičím špeciálne cviky, na chrbticu, ale aj jógu. No a mám dom, záhradu a zvieratká. Predstavte si, že máme krásneho nemeckého ovčiaka – fenku a je z Banskej Bystrice. Milujem pádlovanie, more, chodím rada na hríby. Skrátka si ani na chvíľu nesadnem. Môj muž, keď mi uvarí kávu, vždy ma prosí -  sľúb mi, že si ju vypiješ teplú a že tu budeš sedieť, pokým ju nevypiješ...“ smeje sa výnimočná speváčka a herečka Helena Vondráčková.

 

Naživo si Helenu Vondráčkovú môžete užiť 28. novembra 2024 v Peugeot Aréne v Bratislave. Nový klip Sladké mámení 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Lenka Hatasova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies