Fackanie ako športová disciplína? Známy "fackár" Pitbull žiada oficiálne pravidlá + VIDEO

NETKY.SK • 8 August 2024, 18:44 • 2 min
Fackanie ako športová disciplína? Známy "fackár" Pitbull žiada oficiálne pravidlá + VIDEO

JOHANNESBURG - Juhoafrický fackár žiada uznanie fackovania za šport a vytvorenie jeho oficiálnych pravidiel, informovala v stredu agentúra Reuters,

slovakia

left justify in out

Danie "Pitbull" van Heerden z Juhoafrickej republiky začínal ako boxer, neskôr prešiel na wrestling. Teraz žiada, aby bola za šport oficiálne uznané aj fackovanie.

Súťažiaci v tejto málo známej "športovej" disciplíne stoja tvárou v tvár súperovi a striedajú sa vo vzájomnom fackovaní. Ak sa súper facke vyhne, dostáva trestný bod.

Pred dvoma rokmi získalo video s van Heerdenovým fackovaním viac ako 17 miliónov zhliadnutí na sociálnej sieti TikTok a vyslúžil si tým pozvánku na turnaj v Las Vegas, kde zvíťazil technickým knokautom.

Teraz sa snaží presvedčiť juhoafrické úrady, aby fackovanie uznali za šport s oficiálnymi pravidlami. Tie sú podľa neho potrebné na zaistenie bezpečnosti súťažiacich, fair play a ochrany pred prípadnými žalobami za spôsobené zranenia.

Fackovanie si postupne získava popularitu na internete a mohlo by osloviť ľudí, ktorí nikdy predtým neskúšali bojové športy, tvrdí van Heerden.

"Silové fackovanie je jediný šport na ktorý nepotrebujete nejakú výraznú fyzičku, stačí vstať z gauča a ísť na to," vyhlásil 37-ročný Juhoafričan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CBS News / AP / Zuffa / Chris Unger. foto: nbcmontana.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies