Farebné nedeľné menu

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 09:00 • 2 min
Farebné nedeľné menu

Zemiaková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 kg zemiakov, 2 mrkvy, 1 sterilizovaný hrášok, 1 zeleninový bujón, 1 PL masla, 2 dcl smotany na varenie, soľ, rascu, petržlenovú vňať, 1 pór,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme bujón a uvaríme do mäkka. Polovicu zemiakov vyberieme, druhú polovicu rozmixujeme. Nakrájanú mrkvu a pór udusíme na masle, vložíme do polievky spolu so zemiakmi a hráškom. Vylejeme smotanu, dochutíme rascou a petržlenovou vňaťou. Necháme prejsť varom a odstavíme.

                                                        

Pikantné soté.

Suroviny pre 4 osoby:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 konzervu uncle bens,1/2 balíčka mrazenej zeleniny, ½ ČL mletej štipľavej papriky, ½ ČL vegety, 1 ČL solamylu,

Príprava:

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, mleté korenie, mletú papriku, vegetu, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Potom pridáme mrazenú zeleninu, uncle bens a dodusíme do mäkka. Na záver prisypeme solamyl, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Redakcia Netky



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies