Zemiaková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 kg zemiakov, 2 mrkvy, 1 sterilizovaný hrášok, 1 zeleninový bujón, 1 PL masla, 2 dcl smotany na varenie, soľ, rascu, petržlenovú vňať, 1 pór,
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme bujón a uvaríme do mäkka. Polovicu zemiakov vyberieme, druhú polovicu rozmixujeme. Nakrájanú mrkvu a pór udusíme na masle, vložíme do polievky spolu so zemiakmi a hráškom. Vylejeme smotanu, dochutíme rascou a petržlenovou vňaťou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Pikantné soté.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 konzervu uncle bens,1/2 balíčka mrazenej zeleniny, ½ ČL mletej štipľavej papriky, ½ ČL vegety, 1 ČL solamylu,
Príprava:
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, mleté korenie, mletú papriku, vegetu, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Potom pridáme mrazenú zeleninu, uncle bens a dodusíme do mäkka. Na záver prisypeme solamyl, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies