Festival COMICS SALON 2024 štartuje už tento víkend: Čaká vás pestrý program plný anime, komiksov a cosplayu +VIDEO

NETKY.SK • 20 September 2024, 10:44 • 3 min
Festival COMICS SALON 2024 štartuje už tento víkend: Čaká vás pestrý program plný anime, komiksov a cosplayu +VIDEO

BRATISLAVA - Po dňoch plných dažďa sa počasie zlepšuje a tento víkend máte skvelú príležitosť navštíviť podujatie COMICS SALON. Festival, ktorý už tradične priláka všetkých nadšencov komiksov, hier či anime, sa začína v piatok 20. septembra a potrvá do nedele 22. septembra 2024 v Dome kultúry Ružinov na Ružinovskej 28 v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Comics Salon 2024 je 37. ročník medzinárodného festivalu popkultúry. Festival sa bude venovať komiksom, anime, hrám, japonskej kultúre, KPOP-u, scifi, fantasy a hororu. Súčasťou festivalu bude bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží, najnovších filmov, fantastickej literatúry, hudby a umenia. Ponúka stretnutia so spisovateľmi, krsty kníh a samozrejme rôzne kreatívne súťaže.

Počas celého festivalu si tu budete môcť vyskúšať nielen v Games Salone prezentované hry, ale aj sa stretnúť vo vybraných časoch s ich vývojármi, podebatovať, možno sa spýtať na možnosť práce alebo rady ako začať a tiež pomôcť testovať niektoré z hier. Časový harmonogram si môžete pozrieť nižšie, časy sa môžu aj prekrývať, keďže program bude bežať súbežne.

obrazok
Kostýmová súťaž, kde sa účastníci predvádzajú vo vlastných kostýmoch ušitých na základe existujúcich hrdinov z kníh, komiksov, filmov a hier.
Zdroj: Comics Salon
obrazok
Slovenská kvalifikácia medzinárodnej kostýmovej súťaže menom Cosplay Champions, kde kvalifikant postupuje do európskeho finále.
Zdroj: Comics Salon
obrazok
Amatérska spevácka súťaž pre tých, čo spievať vedia a tých čo nemajú dostatok sebakritiky. Pôjde však hlavne o zábavu.
Zdroj: Comics Salon

Program

PIATOK (20.9.)

16.00 - 18:00  Post Apo Tycoon - Prototype Playtest (PowerPlay Studio, Branislav Cíbik)
18.00 - 19:00  Poradenstvo pre začínajúcich vývojárov - Ondrej Začka
18.00 - 20:00  GRAVELORD - Public Playtest & Q&A (Fatbot Games, Tibor Repta)

SOBOTA (21.9.)

13.00 - 14:00  Developer Talk & Gameplay Showcase (Solo developer, Šimon Čarný)
14.00 - 15:00  Fogpiercer - Developer Talk & Gameplay Showcase (Mad Cookies, Kryštof Kleštil)
15.00 - 16:00  Jotunnslayer - Developer Talk & Gameplay Showcase (Games Farm, Marek Hlavatý)
15.00 - 16:00  Grayton the Detective - Developer Talk & Gameplay Showcase (Incidental Minds, Boris Brnčal)
16.00 - 20:00  GRAVELORD - Public Playtest & Q&A (Fatbot Games, Tibor Repta)
17.00 - 18:00  The Thaumaturge - Developer Talk & Gameplay Showcase (Fool’s Theory, Robert Butkiewicz)

NEDEĽA (22.9.)

11.00 - 11:00  Happy Game - Developer Talk & Gameplay Showcase (Amanita Design, Lukáš Kunce)
15.00 - 16:00  Kvark - Developer Talk & Gameplay Showcase (Petr Pavlík, Radovan Šťastný)

 

Celý tento priestor a aj herné prednášky mohli vzniknúť aj vďaka Fondu na podporu umenia, ktorý aktívne podporuje začínajúcich, ale aj skúsených nielen herných vývojárov a vytvára im podmienky pre ich rozvoj a pod. Popri uvedených prednáškach a workshopoch budú súbežne prebiehať aj ďalšie zaujímavé, ako napríklad: AI Hacking, Spyware Pegasus a Y2K24 - Michal Korchaník, ktorá by mala prebehnúť v dnes (v piatok) o 18:00. Tentokrát bude ukázané, ako hacknúť AI a ako sa dajú prakticky obísť zabudované limitácie AI modelov a prinútiť ich vykonať aj to, čo nemôžu. V posledných dňoch opäť rezonuje médiami aj aféra spywareu Pegasus, pomocou ktorého je možné plne kompromitovať aj Váš telefón a vytvoriť z neho takmer dokonalú plošticu bez toho, aby ste si čokoľvek všimli. Pegasus je plný otázníkov a neznáma a aktuálne právom nadobúda status “Colombovej ženy”, preto bude ukázaný a zosumarizované bude tiež to, čo všetko za tie roky uniklo o Pegase von. V roku 2024 sme tiež zažili aj najväčší globálny výpadok v histórií ľudstva.

V sobotu (21.9.) sa bude o 11:00 konať prednáška Ako som z nudy počas strednej školy vydal hru na Steame od Šimona Čarného a zaujímavé budú tiež aj Počítačové hry v Československu 80-te a 90te roky od Stanislava Hrdu. Kompletný zoznam všetkých atrakcií a toho, na čo sa môžete tešiť si môžete pozrieť na https://www.comics-salon.sk/info/ či prostredníctvom aplikácie (v spodnej časti článku) a takisto si môžete pozrieť ukážku z minulého ročníka nižšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Comics Salon, Sector, Foto: Visit Bratislava
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies