Fico: Európska komisia 3 roky tolerovala všetky svinstvá na Slovensku + VIDEO

NETKY.SK • 9 August 2024, 11:27 • 2 min
Fico: Európska komisia 3 roky tolerovala všetky svinstvá na Slovensku + VIDEO

BRATISLAVA - Premiér zároveň avizuje, že parlament má na jeseň prebrať oficiálnu správu o atentáte z 15. mája v Handlovej.

slovakia

left justify in out

Premiér Robert Fico vyjadril podporu ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi aj ministerke kultúry Martine Šimkovičovej. Vo videu na sociálnej sieti zopakoval, že Susko v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika konal zákonne. Šimkovičová má podľa Fica právo na personálne výmeny vo svojom rezorte.

"Všetci veríme v nevinu Dušana Kováčika. Z nášho pohľadu bol obeťou zmanipulovaného trestného konania, aby sa špeciálnym prokurátorom mohol stať Lipšic s úlohou pozatvárať hlavných predstaviteľov súčasných vládnych strán," vyhlásil Fico.

Zopakoval, že Susko konal spravodlivo, keď podal dovolanie v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora a rozhodol o prerušení výkonu trestu odňatia slobody až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o dovolaní.

Podporu si podľa premiéra zaslúži aj ministerka kultúry. "Naši oponenti ju nenávidia, lebo presadila celý rad dôležitých mediálnych zákonov a robí to inak, ako by si to oni želali," povedal. Pýta sa, či má byť Šimkovičová odvolávaná za to, že vymenila v súlade so zákonom riaditeľa kultúrnej inštitúcie.

Minister podľa neho má právo vybrať si ľudí, s ktorými chce pri riadení rezortu a jeho súčastí spolupracovať.

Premiér zároveň avizuje, že parlament má na jeseň prebrať oficiálnu správu o atentáte z 15. mája v Handlovej. Fico opakovane tvrdí, že ho spáchal opozičný aktivista. Parlament má riešiť aj okolnosti úmrtia advokáta Ľubomíra Krivočenka vo väzbe z roku 2021. Fico si myslí, že za to nesie politickú zodpovednosť bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

"Vláda sa bude na svojom zasadnutí 21. augusta zaoberať návrhom oficiálnej odpovede vlády k správe Európskej komisie o právnom štáte na Slovensku," oznámil premiér. Tvrdenia Európskej komisie (EK) označil za nepravdivé. Myslí si, že v rokoch 2020 - 2023 tolerovala Komisia všetky svinstvá na Slovensku. EK podľa neho čerpala informácie z neobjektívnych zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Robert Fico, Foto: zemavek.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies