Finančná správa zadržala viac než 2 milióny neoznačených cigariet v Krásne nad Kysucou

NETKY.SK • 27 September 2024, 13:48 • 2 min
Finančná správa zadržala viac než 2 milióny neoznačených cigariet v Krásne nad Kysucou

KRÁSNO NAD KYSUCOU - V rámci akcie JUH zadržali príslušníci finančnej správy v Krásne nad Kysucou viac ako 2,2 milióna cigariet bez platnej slovenskej kontrolnej známky. Akcia viedla k zadržaniu 54-ročného muža a odhaleniu finančného úniku na spotrebnej dani presahujúcom 334 tisíc eur. Aké sú dôsledky tohto zásahu pre nelegálny obchod s tabakom na Slovensku?

slovakia

left justify in out

Príslušníci finančnej správy (FS) počas akcie s krycím názvom JUH zaistili v pondelok 23. septembra v Krásne nad Kysucou, v okrese Čadca, viac ako dva milióny cigariet bez platnej slovenskej kontrolnej známky. Informoval o tom hovorca FS Daniel Súkup.

Tabakové výrobky boli objavené v dodávke s poľským evidenčným číslom. Na základe predbežných súhlasov prokurátora Okresnej prokuratúry Čadca a sudcu pre prípravné konanie bola dodávka prehľadaná.

Pri prehliadke sa zistilo, že v dodávke sa nachádza 2 248 000 kusov cigariet, ktoré boli balené v spotrebiteľských baleniach po 20 kusov. Všetky cigarety však boli bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou.

Na mieste činu bol zadržaný 54-ročný muž, ktorému bola obmedzená osobná sloboda. Podľa hovorcu FS vznikol Slovenskej republike finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v celkovej výške minimálne 334 648,52 eura.

Po dokončení prehliadky a zabezpečení dôkazov bolo začaté trestné stíhanie a vznesené obvinenie voči zadržanej osobe za prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Tento zásah ukazuje na neustále úsilie finančnej správy v boji proti nelegálnemu obchodu s tabakových výrobkami a prevencii daňových únikov, ktoré majú vážne dopady na ekonomiku krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FS SR, Foto: podnikam.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies