Forbes: Útokom na Kursk Kyjev stratil vlastné dôležité územia

NETKY.SK • 3 Október 2024, 15:38 • 2 min
Forbes: Útokom na Kursk Kyjev stratil vlastné dôležité územia

Podľa magazínu to viedlo k strate kľúčových pozícií na území kontrolovanom Kyjevom.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské ozbrojené sily vykonali riskantnú operáciu vyslaním svojich najlepších tankových jednotiek do oblasti Kurska, čo viedlo k strate kľúčových pozícií na území kontrolovanom Kyjevom. Informoval o tom magazín Forbes.

Zodpovedajúca stratégia Kyjeva mala podľa neho vážne dôsledky pre ukrajinskú obranu. Vyslaním svojich posledných dobre vybavených jednotiek na cezhraničný útok ukrajinské velenie pripravilo svoje jednotky o „životné dôležité posily“, uvádza sa v publikácii. V publikácii sa tiež uvádza, že to viedlo k strate „niekoľkých kľúčových miest a dedín“.

Forbes uvádza, že Ukrajina na túto operáciu použila svoje najlepšie bojové vozidla vrátane švédskych bojových vozidiel pechoty CV90 a tankov Strv 122 alebo nemeckých Leopard 2A6. Publikácia zdôrazňuje, že „ochota ukrajinského velenia riskovať“ najnovšie tanky Strv 122 a Leopard 2A6 v regióne Kursk hovorí o význame, ktorý pripisujú tejto invázii. Operácia stojí Ukrajinu zraniteľné mestá a nenahraditeľné vybavenie, ale zatiaľ „toto je cena, ktorú sú ochotní zaplatiť“, aby sa pokúsili dobyť a prípadne držať malú časť ruského územia, uzatvára Forbes.

Masívny útok ukrajinských ozbrojených síl na oblasť Kurska sa začal 6. augusta. V regióne platí federálny núdzový režim. Obyvatelia pohraničných oblasti sú evakuovaní do bezpečných oblasti. Podľa Vyšetrovacieho výboru Ruska bolo v dôsledku útoku ukrajinských ozbrojených síl na región uznaných viac ako 8 000 ľudí ako obete.

Podľa ruského ministerstva obrany stratil Kyjev od začiatku bojových akcií v smere na Kursk vyše 19,5 tisíca vojenského personálu a 135 tankov. Operácia na zničenie jednotiek ukrajinských ozbrojených síl pokračuje.       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, Zdroj foto: tass.ru
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies