BRATISLAVA – Božie milosti sú v podstate klasické fánky. Len ako sa vraví iný kraj, iný mrav a to isté platí aj o ich názve.
Suroviny:
35 dkg hladkej múky, 70 g masla, 1 PL práškového cukru, 2 PL kyslej smotany, 4 žĺtka, štipka soli, 2 PL rumu,
Príprava receptu:
1. Všetky suroviny spolu zmiesime a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólii a necháme 20 minút v chlade.
2. Potom ho rozvaľkáme, zvinieme do rolády a ešte 2 krát po dvadsiatich minútach znovu rozvaľkáme a zvinieme. Cesto nakoniec rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm, zúbkovým kolieskom režeme pásiky, v strede nakrojíme a vypražíme v horúcom oleji.
3. Obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies