AKTUALIZOVANÉ Vojenská prehliadka pri rieke Hron: Banská Bystrica oslavuje 80. výročie SNP +VIDEÁ +FOTO

NETKY.SK • 29 August 2024, 18:00 • 6 min
AKTUALIZOVANÉ  Vojenská prehliadka pri rieke Hron: Banská Bystrica oslavuje 80. výročie SNP +VIDEÁ +FOTO

V Banskej Bystrici sa začala veľkolepá vojenská prehliadka, ktorá je súčasťou celoštátnych osláv 80. výročia SNP. Na nábreží rieky Hron sa predstaví takmer 3000 vojakov a viac ako 260 kusov techniky, vrátane lietadiel z viacerých krajín. Oslavy vyvrcholia galaprogramom a ohňostrojom.

slovakia

left justify in out

V rámci celoštátnych osláv Slovenského národného povstania (SNP) sa v Banskej Bystrici vo štvrtok popoludní začala vojenská prehliadka.

Takmer 3000 osôb a viac ako 260 kusov techniky sa predstaví na nábreží rieky Hron.
Vojenská technika a vojaci z celého Slovenska sa zhromaždili v Banskej Bystrici kôli tejto prehliadke.

Návštevníci budú môcť vidieť rôzne typy vojenskej techniky, vrátane ľahkých mobilných prostriedkov špeciálnych síl, pancierovaných vozidiel 4x4, veliteľských vozidiel a riadenia delostrelectva.

"Návštevníci uvidia aj ženijné zastúpenie, protilietadlový systém Mantis, naše T72. Letecká časť bude zahŕňať lietadlá z viacerých krajín, medzi nimi budú účastníci z Maďarska, Poľska, Českej republiky a USA," priblížil minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

 

V prehliadke budú zahrnuté všetky druhy výbavy jednotlivých zložiek Ozbrojených síl SR, vrátane tankov Leopard 2A4, samohybných húfnic Zuzana a ďalších výrobkov slovenského obranného priemyslu.
Trasa prehliadky vedie centrom mesta po ceste pri rieke Hron. V súvislosti s prehliadkou platia v Banskej Bystrici dopravné obmedzenia: uzavretá je nábrežná komunikácia I/66, cesta I/69 a obmedzenia sú aj na rýchlostnej ceste R1.

Program celoštátnych osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici bude pokračovať galaprogramom s hudobnými vystúpeniami o 20.30 h.
Oslavy sa o 22.00 h zakončia ohňostrojom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies