BRATISLAVA – Práve počas pôstneho obdobia pred Veľkou nocou je správny čas na jednoduché jedlá a prečistenie organizmu.
Suroviny:
300 g hladkej múky, 200 ml vlažnej vody, 1 kocka droždia, 1 ČL kryštálového cukru, štipku soli, rascu, olej,
Príprava:
1. Z vody, droždia, cukru a štipky soli pripravíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky.
2. Dáme trošku rasce a vypracujeme hladké cesto. Necháme nakysnúť a prenesieme a olejom potretý plech.
3. Rukami roztlačíme po celom plechu. Vrch potrite olejom, v ktorom sme rozmiešali prelisovaný cesnak. Upečieme.
Hotový posúch vyberieme na mriežku, potrieme vlažnou vodou, zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies