FOTO Recept: Fašiangový sladký bochník

NETKY.SK • 7 Február 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Fašiangový sladký bochník

BRATISLAVA – Ak máte chuť na sladké, ale nie vyprážané na oleji ako sú ostatné recepty, vyskúšajte tento fašiangový bochník.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

500 g polohrubej múky, 150 g masla, 280 g práškového cukru, 3 žĺtky, 2 vajcia, 30 g droždia, 2 dcl sladkej smotany, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 100 g hrozienok, 70 g mandlí, 1 dcl mlieka, 1 ČL kryštálového cukru,

 

Príprava receptu:

1. Z vlažného mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, žĺtky, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekané mandle.

obrazok

2. Necháme dobre nakysnúť, cesto upravíme do bochníka, preložíme na vymastený plech a necháme ešte ½ hodiny pokysnúť.

obrazok

3. Vrch bochníka narežeme do kríža, potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme sekanými mandľami a upečieme.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Redakcia Netky



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies