BRATISLAVA – Jemné, lahodné, sladké. Aj tak by sme mohli pomenovať tieto krehké kolieska.
Suroviny:
Cesto: 250g hladkej múky, 250 g masla, 30 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 lyžička citrónovej šťavy
Sneh: 2 bielky, 300 g práškového cukru, 60 g najemno pomletých lieskových orechov
Na ozdobu: lieskové orechy, čokoládová poleva, práškový cukor na posypanie
Príprava:
1. Suroviny uvedené na cesto spracujeme a rozvaľkáme na pomúčenej doske.
2. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh a pridáme doň najemno pomleté lieskové orechy.
4. Na každé koliesko dáme cukrárskym vreckom plnku, ozdobíme lieskovými orechmi, vložíme do vyhriatej rúry a pri miernej teplote pečieme.
Po upečení a vychladnutí poprskáme čokoládovou polevou a posypeme práškový cukrom.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies