BRATISLAVA – Ruská kuchyňa je bohatá a rozmanitá, tak ako je aj rozsiahla rozloha samotného Ruska.
Suroviny pre 4 osoby:
3 rožky, 600 g bravčového mletého mäsa, 1 paradajkový pretlak, 5-6 paradajok, 4 strúčiky cesnaku, 2 väčšie cibule, 2 vajíčka, 2 PL hladkej múky, 2 bobkové listy, 1 malý pór, 1 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať,
Príprava receptu:
1. Rožky namočíme do mlieka, vyžmýkame, pridáme mleté mäso, pokrájanú cibuľu, soľ, korenie, vajíčka a dobre premiešame. Urobíme guľky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a opečieme na oleji.
2. Zalejeme ich paradajkovým pretlakom, pridáme prelisovaný cesnak, korenie bobkový list, petržlenovú vňať a dusíme spolu asi 20 minút. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky, pór a maslo. Spolu krátko podusíme a môžeme podávať.
3. Výbornou prílohou je zemiaková kaša.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies